Categorieën | Trefwoorden | Meest bekeken | Meest recent
LOGOS - Onderwijsjaar aanpassen
LOGOS - Onderwijsjaar aanpassen

Vraag
Als ik het onderwijsjaar van een leerling in LOGOS aanpas, verandert dit dan automatisch in de groepsplannen die ik al heb gemaakt?

Antwoord

Wanneer het onderwijsjaar van een leerling aangepast wordt, wordt dit nieuwe onderwijsjaar automatisch gebruikt in nieuwe groepsplannen, maar niet in groepsplannen die al gemaakt zijn. Het wijzigen van een onderwijsjaar betekent namelijk vaak dat de leerling een ander streefniveau aangeboden krijgt en in het groepsplan in een andere instructiegroep geplaatst wordt. Alle informatie van het groepsplan dat bij het oude streefniveau van de leerling hoorde, is dan weg. LOGOS gaat dus uit van het onderwijsjaar van de leerling op het moment dat het groepsplan aangemaakt werd.

Mocht het toch wenselijk zijn dat in een bestaand groepsplan het nieuwe onderwijsjaar van de leerling zichtbaar wordt, dan dient u de leerling te verwijderen uit en opnieuw toe te voegen aan het groepsplan. Dit doet u op de volgende wijze:

- Pas het onderwijsjaar van de leerling aan (dit gebeurt binnen ADM, op tabblad 2 van de leerlingkaart van de betreffende leerling).
- Verwijder de leerling handmatig uit het groepsplan. Dit kunt u doen door de leerling in het groepsplan te selecteren en te klikken op de knop ‘Verwijderen’ in de knoppengroep ‘Leerlingen’. Klik daarna op [Opslaan en sluiten].
- Open het groepsplan opnieuw; LOGOS zal een melding geven dat er nog een leerling bij deze groep hoort die niet in het groepsplan staat. Kies voor het toevoegen van de leerling aan het groepsplan. De leerling zal nu weer in het groepsplan getoond worden met zijn nieuwe onderwijsjaar.