Categorieën | Trefwoorden | Meest bekeken | Meest recent
LOGOS - Uitstroomprofielen
LOGOS - Uitstroomprofielen

Vraag
Welke uitstroomprofielen zijn er en hoe kan ik deze aanpassen?

Antwoord

In het tabblad ‘Uitstroomprofielen’ (zie de LVS-module van LOGOS, vervolgens 'Overzicht - Stroomplan') wordt een overzicht getoond van de beschikbare uitstroomprofielen. Iedere leerroute heeft een eigen nummer, daarnaast is er een hoofdkenmerk van de leerroute beschreven. Per leerroute wordt het beoogde eindniveau op de leerlijn weergegeven en het IQ-bereik dat kenmerkend is voor leerlingen in deze leerroute.

De vergelijkbare ontwikkelingsleeftijd geeft aan met welke ontwikkelingsleeftijd er verwacht wordt dat de leerling uitstroomt. De benodigde ondersteuning en omgeving geven u inzicht in de speciale behoeften van de leerling binnen een leerroute. Tenslotte wordt per leerroute de verwachte uitstroombestemming van een leerling weergegeven, zowel voor eind SO als eind VSO.
Indien nodig kunt u met behulp van de schuifbalk onderin het scherm alle gegevens bekijken.

De gegevens in dit overzicht kunt u als school desgewenst zelf aanpassen. Dit doet u, mits u hiervoor de rechten heeft, binnen Beheer - Leerroutes, tabblad 1. Hier kunt u leerroutes aan- of uitvinken en eventueel toevoegen. Daarnaast kunt u de inhoud wijzigen. Op tabblad 2 kunt u per leerroute de streefniveaus zien en desgewenst aanpassen.