Categorieën | Trefwoorden | Meest bekeken | Meest recent
LVS2000 - Van tevoren inschrijven nieuwe leerlingen
LVS2000 - Van tevoren inschrijven nieuwe leerlingen

Vraag
Van veel nieuwe leerlingen die volgend schooljaar bij ons op school komen zijn de gegevens al binnen. Kunnen wij deze gegevens alvast in LVS2000 invoeren, zodat ze in het nieuwe schooljaar meteen geactiveerd kunnen worden?

Antwoord
Gegevens van een nieuwe leerling die in het nieuwe schooljaar bij u op school komt kunt u nu al in LVS2000 invoeren. BRON staat toe dat mutaties in de uit te wisselen gegevens tot een jaar in de toekomst kunnen worden opgegeven. U kunt dus van een nieuwe leerling voor het komende schooljaar alle beschikbare gegevens alvast invullen, inclusief de plaatsing in een klas. U kiest als inschrijfstatus 'Ingeschreven' of 'Ambulant begeleid' en vult de (toekomstige) inschrijfdatum in.

De gegevens worden in de uitwisseling met BRON direct meegenomen, zodat ook daar de toekomstige inschrijving al verwerkt wordt. Net als andere inschrijvingen moet ook een inschrijving met een toekomstige inschrijfdatum voldoen aan alle voorwaarden die BRON stelt aan een inschrijving; zo moeten schoolsoort, onderwijssoort en inschrijfdatum bijvoorbeeld in overeenstemming zijn met een geldige indicatie. Is dit niet het geval, dan zal BRON de inschrijving afkeuren en mag de leerling niet ingeschreven worden. U kunt dit voorkomen door als inschrijfstatus 'Niet ingeschreven' te kiezen, zodat de gegevens van de betreffende leerling nog niet worden uitgewisseld. Zodra alle benodigde gegevens ingevoerd zijn, kunt u de inschrijfstatus wijzigen naar 'Ingeschreven' of 'Ambulant begeleid'.