Categorieën | Trefwoorden | Meest bekeken | Meest recent
LVS2000 - Adreswijziging leerling doorvoeren naar ouders
LVS2000 - Adreswijziging leerling doorvoeren naar ouders

Vraag
Wanneer BRON een adreswijziging voor een leerling doorgeeft, wordt dit automatisch in de leerlinggegevens vastgelegd, maar niet bij de ouders/verzorgers. Kan dit niet geautomatiseerd worden?

Antwoord
Het is in LVS2000 niet mogelijk om adresgegevens van leerlingen automatisch te kopiëren naar de ouders/verzorgers. In veel gevallen woont de leerling op hetzelfde adres als beide ouders, maar er zijn ook veel gevallen waarbij dit niet het geval is. Om adresgegevens automatisch te kunnen overnemen bij ouders/verzorgers, zou het nodig zijn om per ouder/verzorger aan te geven of dit gedaan moet worden. Gezien de focus die Data Care heeft gelegd op de ontwikkeling van een opvolger voor LVS2000 is het niet waarschijnlijk dat deze mogelijkheid nog zal worden ingebouwd.


Gelukkig is het ook weer niet nodig om alle adresgegevens helemaal handmatig over te nemen: door in het tabblad Ouders/Verzorgers met de linker muisknop te dubbelklikken op het sterretje boven de adresgegevens, krijgt u de mogelijkheid om de adresgegevens te kopiëren van de leerlinggegevens.