Categorieën | Trefwoorden | Meest bekeken | Meest recent
LVS2000 - Ontbrekende of dubbele doelen in groepsplan
LVS2000 - Ontbrekende of dubbele doelen in groepsplan

Vraag
- Op het tabblad 'Werkplan' in het groepsplan ontbreekt een aantal doelen (terwijl deze wel zijn geactiveerd). Hoe komt dit?

- Op het tabblad 'Werkplan' in het groepsplan komt een aantal doelen meer dan 1 keer voor, bij verschillende hoofddoelen. Hoe komt dit?

Antwoord
In het werkplan worden doelen per niveau gegroepeerd. Hiervoor is het nodig om per niveau 1 doel als hoofddoel te markeren. De doelen die niet als hoofddoel gemarkeerd zijn worden getoond bij het hoofddoel (onder het kopje Overige doelen voor dit niveau).


Werkplan


Wanneer op een bepaald niveau geen enkel doel als hoofddoel gemarkeerd is, zal van dat niveau geen enkel doel in het groepsplan opgenomen worden, en zullen die doelen dus ook ontbreken in het werkplan.
Is er wel een hoofddoel gemarkeerd, maar worden de doelen van het betreffende niveau toch niet getoond in het werkplan, dan zijn de ontbrekende doelen mogelijk (nog) niet toegevoegd aan het profiel dat in het groepsplan gebruikt wordt.


Indien in het werkplan een doel meer dan 1 keer vermeld wordt (bij verschillende hoofddoelen), is voor het betreffende niveau meer dan 1 doel als hoofddoel gemarkeerd. Om dit te voorkomen, dient u het aantal hoofddoelen per niveau tot 1 te beperken.
Voorbeeld: op niveau 07 zijn drie doelen gedefinieerd, waarvan u er 2 als hoofddoel gemarkeerd heeft. Het derde doel wordt dan in het werkplan bij beide hoofddoelen meegenomen. Beter is het om van die drie doelen 1 doel als hoofddoel te markeren. Beide niet-hoofddoelen worden dan in het werkplan voor het hoofddoel meegenomen.