Categorieën | Trefwoorden | Meest bekeken | Meest recent
LVS2000 - Nieuwe klassen aanmaken
LVS2000 - Nieuwe klassen aanmaken

Vraag
- Hoe maak ik een nieuwe klassenindeling aan? - Wanneer kan of moet ik een klassenindeling voor het nieuwe schooljaar aanmaken?

Antwoord
Wanneer de klassenindeling voor het nieuwe schooljaar bekend is, hoeft u niet te wachten met het aanmaken van de nieuwe klassen in LVS2000; dit kunt u het gehele jaar door doen. U mag een leerling echter pas in een nieuwe klas plaatsen op het moment dat de leerling daadwerkelijk in de betreffende klas ingedeeld is.


Houd voor het maken van een nieuwe klassenindeling de volgende werkwijze aan (let op: de volgorde is belangrijk!):
  1. Maak de benodigde nieuwe klas(sen) aan;
  2. Koppel iedere nieuwe klas aan precies 1 vestiging (klik hier om te lezen waarom u dit moet doen en hoe dit in zijn werk gaat);
  3. Plaats de gewenste leerlingen over naar de nieuwe klas(sen) met de functie Leerling -> Eindverslag
    (dit mag pas op het moment van overgang of achteraf, echter met inachtneming van de door BRON vereiste aanlevertermijn wel altijd binnen 2 weken na de daadwerkelijke overgang).


Let op: stap 2 moet worden uitgevoerd voordat leerlingen in een nieuwe klas geplaatst worden! Wanneer een klas niet aan een vestiging gekoppeld is, kan de vordering in leerjaren niet worden berekend voor de leerlingen die naar de betreffende klas worden overgeplaatst. In dat geval zal zelfs de bestaande leerjarenhistorie worden gewist!