Categorieën | Trefwoorden | Meest bekeken | Meest recent
LOGOS - Edex bestand importeren
LOGOS - Edex bestand importeren

Vraag
Hoe kan ik een nieuw EDEX bestand importeren?

Antwoord

U kunt een nieuw EDEX bestand importeren via Bestand – Importeren – EDEX.
Selecteer allereerst het bestand dat u wilt importeren door op de puntjes te klikken achter de regel voor het bestand. Selecteer daaronder de vestiging waarin u de groepen met leerlingen en hun toets gegevens wilt importeren.
Onderin het scherm kunt u aangeven welke gegevens u wilt importeren. Klik eventueel op de informatie icoontjes voor meer informatie over ieder onderdeel. Zodra u een bestand en een vestiging heeft geselecteerd en u heeft ook aangegeven wat u wilt verwerken in LOGOS, kunt u op volgende klikken.

Wij adviseren om altijd het bsn van de leerling mee te nemen in de export. Daarnaast adviseren wij om te kiezen voor een eigen selectie. Op die manier kunt u per leerling beslissen en een keuze te maken.

Klik hier voor een voorbeeld.

Indien een leerling in LOGOS staat als Jansen en in de Import als Janssen, dan wordt het verschil aangegeven. Kies welke naam correct is door op het veld te klikken en op OK.

Indien u hier klikt op het vakje "keuze onthouden" dan geldt deze optie voor alle leerlingen. Ons advies is per leerling deze keuze te bepalen.