Categorieën | Trefwoorden | Meest bekeken | Meest recent
LOGOS - Inrichten nieuwe schooljaar
LOGOS - Inrichten nieuwe schooljaar

Vraag
Ik wil graag het nieuwe schooljaar inrichten, maar kan dit al wel? Ik kan het nieuwe schooljaar nog niet kiezen.

Antwoord

H​et nieuwe schooljaar inrichten doet u in uw LAS (leerlingadministratiesysteem); daar maakt u het nieuwe schooljaar aan en plaatst u de leerlingen in de juiste klassen. De inrichting in LOGOS doet u dit door middel van het importeren van een Edex-bestand vanuit dit LAS. Na de Edex import wordt in LOGOS automatisch het nieuwe schooljaar aangemaakt. Let op: vooralsnog dient u gebruik te maken van Edex 1.03. Importeer alleen een Edex met bsn om te voorkomen dat een leerling dubbel in LOGOS komt te staan.

Om onverwachte problemen te voorkomen, adviseren we om dit pas te doen na 1 augustus. U heeft dan automatisch een Edex-bestand van het juiste (nieuwe) schooljaar. Wilt u de inrichting al eerder regelen, dan dient u er zeker van te zijn dat het Edex-bestand bij het nieuwe schooljaar hoort. Dit kunt u zelf controleren: binnen het Edex-bestand dient het nieuwe schooljaar (bijv. '2017-2018') voor te komen. Ziet u hier dus bijv. nog '2016-2017' staan, dan heeft u een onjuist bestand.

Het heeft niet de voorkeur om in LOGOS leerlingen handmatig in te voeren. Dit kan tot gevolg hebben dat een leerling dubbel in het systeem terecht komt.